Alles over auto importeren uit Duitsland: update 2018

Een auto importeren uit Duitsland is tegenwoordig iets heel gewoons. En zeker niet gek eigenlijk als je het aanbod vergelijkt met dat in Nederland. In Duitsland, waar vijf keer zoveel mensen wonen als in Nederland, rijden ook veel meer auto’s rond. Daarbij zegt men dat het kopen van een auto, het gebruik van een auto en het verkopen van een auto een stuk eenvoudiger is als hier in Nederland. Natuurlijk weten we ook allemaal dat een aantal grote merken gewoon uit ons buurland komen, zoals de BMW, Mercedes. Maar ook Audi occasions, Porsche en tweedehands Volkswagens.

Maar niet alleen het aanbod en dus het het model wat jij graag wilt hebben speelt een grote rol bij het auto importeren uit Duitsland. Precies, de prijs is vaak de reden dat iemand naar Duitsland uitwijkt bij het kopen van een auto. Dit is ook zeker goed te begrijpen. Voor een bijna zo goed als nieuwe maar toch tweedehandse auto, en dus een occasion, betaal je soms flink minder. Deze verschillen in de aanschaf van een auto bedragen soms enkele duizenden of zelfs 10.000 EUR. Als je dus kunt kiezen tussen een licht ingereden auto of een nieuwe auto in Nederland, maar dan 5000 EUR goedkoper, dan is voor sommigen onder ons de keuze snel gemaakt.

gallery/audi-2435946_640

De Duitsers hebben namelijk een trucje om nieuwe auto’s voordeliger te maken. En met die welwillende Nederlanders aan de andere kant van de grens leidt dit tot een win-winsituatie. Nieuwe auto’s worden bijvoorbeeld door personeelsleden van dealers voor een aantal maanden ingereden totdat er acht tot tienduizend kilometers op de teller staan. Hierdoor springt de prijs naar beneden. Met de versoepelde wet- en regelgeving bij het importeren van een auto uit Duitsland is deze dan ook snel verkocht aan een Nederlander.

gallery/flatfoot-1213987_640

Natuurlijk moet jij je wel realiseren dat in Duitsland alles in het Duits is. Het is dus wel handig als je deze taal zelf beheerst of iemand je kan helpen bij het importeren. Vergeet ook niet dat je niet meteen de weg op kunt met de auto die je in Duitsland koopt. Of je moet aardig wat papierwerk van tevoren (ondanks de versoepeling komt er nog steeds wel wat bij kijken) regelen of je laat de auto vervoeren, je moet sowieso de import ook nog in Nederland verwerken. Het je dan alle papieren klaar en de nodige betalingen verricht dan wacht je geduldig op je nieuwe kentekenplaten. Maar je kunt dus wel een hoop geld besparen dus het kan zeker de moeite waard zijn voor het auto importeren uit Duitsland.

 

Bespaar tot wel 30% bij Easy Import. Heb je ook helemaal geen omkijken meer. Bespaart dus een hoop tijd en energie zoals je waarschijnlijk al hebt kunnen opmaken uit deze gids.