Je rijbewijs halen in een grote stad

Je rijbewijs halen in een grote stad.

In Nederland barst het van de rijscholen. Vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag heb je veel rijscholen. Kleine van zelfstandige rijschoolhouders, maar ook grote rijscholen, met veel medewerkers in dienst, meerdere vestigingen en de mogelijkheid tot het behalen van bijna elk rijbewijs.

Ook in de kleinere steden en dorpen heb je voldoende aanbod in rijscholen. Je rijbewijs halen doe je immers liever ergens in de buurt, zodat de rijinstructeur naar je huis komt, of jij makkelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar de rijschool kunt voor een rijles. Op de website van het CBR staan enkele tips voor het kiezen van een rijschool.

Van auto leren rijden in een drukke stad wordt je een betere chauffeur.

Autorijden in een grote stad zoals Amsterdam is heel anders dan in een dorp of kleine stad. Het verkeer in een grote stad is veel drukker en chaotischer. Je krijgt vaker te maken met onvoorziene omstandigheden waarbij je snel moet handelen. Er zijn veel fietsers die van alle kanten komen en denken dat ze altijd overal voorrang hebben. Zelfs wanneer ze met hun mobieltjes bezig zijn op de fiets.

Dan zijn er nog de trams en bussen. Om het nog niet te hebben over de vele taxi’s die te hard rijden en denken dat de weg van hun alleen is. Kortom meer dan genoeg redenen waarom het halen van je rijbewijs in een stad als Amsterdam een stuk lastiger is dan bijvoorbeeld in een dorp ergens op het platteland.

Leer beter autorijden bij een rijschool in Amsterdam.

Dit is precies de reden waarom je juist rijlessen bij een rijschool in Amsterdam moet gaan volgen. Je leert er namelijk veel beter autorijden. Je leert omgaan met bovenstaande situaties. Waardoor je veel beter leert opletten, een beter reflex krijgt en weet wat je moet doen in onvoorspelbare situaties. Je zult er een stuk veiliger door gaan autorijden.

Indien je over de mogelijkheid beschikt om naar Amsterdam te reizen voor rijlessen en het behalen van je rijbewijs. Dan zou ik dat zeker aanraden. Eenmaal je rijbewijs in Amsterdam gehaald zul je hier veel rijplezier van ervaren, omdat autorijden in een dorp of kleine stad dan een ‘piece of cake’ voor je is.

Een grote stad heeft ook nadelen.

Er kleven ook enkele nadelen aan je rijbewijs halen in een grote stad. Zo sta je vaker en langer stil bij een stoplicht. Waardoor de werkelijke tijd dat je autorijdt een stuk minder zal zijn. Maar goed, ook stoppen en wachten voor een stoplicht hoort bij het autorijden.

Een ander nadeel wat in feite ook een voordeel voor je kan zijn. Zijn de vele eenrichtingsverkeer wegen. In Amsterdam heb je er daar meer van dan je lief is. Wanneer je vaak auto rijdt en enkele jaren je rijbewijs hebt, gaan deze eenrichtingswegen je neus uit komen. Maar in het begin helpen ze je vooral bij het leren kennen van de weg.

Je leert uiteindelijk de stad heel goed kennen. En weet bij voorbaat al hoe je ergens heen kunt rijden. Zo heeft elk nadeel ook weer een voordeel. Kortom de nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen die je ondervindt van je rijbewijs halen in een grote stad.

Waar ga jij je rijbewijs halen? Laten we eerst maar eens beginnen met de auto theorie voordat je waar dan ook in een lesauto stapt.