Klik hier om naar het LPG forum van Autogasrijders.nl te gaan

Informatiepunt over het rijden op autogas

LPG in Europa

Verkrijgbaarheid van LPG

Autogasrijders.nl heeft ook een forum, kijk op het LPG forum voor nog meer informatie en ervaringen van andere autogasrijders.

Autogas is niet alleen in Nederland bezig aan een inhaalrace. Ook in het buitenland vinden er veel positieve ontwikkelingen op dit gebied plaats. Eén van de voordelen hiervan is dat het aantal tankstations waar LPG verkrijgbaar is in Europa snel groeit!

De voorzieningen voor auto’s op autogas in het buitenland worden steeds beter. In landen als België en Italië bestaat traditioneel al een groot netwerk van tankstations die autogas verkopen. In andere landen neemt het aantal LPG-verkooppunten snel toe. In landen als Frankrijk en Groot-Brittannië is autogas zo populair, dat autofabrikanten bepaalde typen auto’s af-fabriek van een autogasinstallatie voorzien. Merken als Renault, Peugeot, Ford en Vauxhall (bij ons bekend als Opel) behoren op dit gebied tot de voorlopers.

In de meeste Europese landen kunt u zonder problemen op autogas rijden. Maar niet in ieder land in Europa is de distributie even goed geregeld.

Informatie over tankstations in europa kunt u o.a. vinden op de website van van meenen in Belgie.

Ook is er een prachtige duitse website met LPG- en aardgasstations in geheel Europa te vinden op www.gastankstellen.info die ook Nederlandstalig is.

Het tanken van LPG

In Nederland wordt de bajonetkoppeling gebruikt. Echter in het buitenland heeft u vaak een andere nippel nodig om te kunnen tanken. Hieronder een overzicht van de verschillende nippels per land.

LPG-nippels voor in het buitenland

LPG-nippels voor in het buitenland

 

LPG prijzen in Europa

De LPG prijzen in de landen van Europa verschillen nogal wat van die van in Nederland. Het is altijd handig om je reis zo te plannen dat je kunt profiteren van de lagere brandstofprijzen in het buitenland. Een land als Luxemburg is zeker voor autorijders interessant gezien de lage brandstofprijzen. Ook voor de autogasrijder is het voordelig om daar te tanken en tegelijkertijd de benzine voorraad aan te vullen.

Hieronder een overzicht wat de procentuele verschillen zijn ten opzichte van Nederland in de populairste europeesche vakantielanden. 

LPG prijzen europa voorjaar 2010

LPG prijzen europa voorjaar 2010

Bron : Unitedconsumer.com
Voor het meest actuele overzicht ga je naar Unitedconsumers.com

 

 
LPG-gids
lpg gids 2010
lpg gids 2010
Er bestaat ook een LPG-gids die jaarlijks wordt vernieuwd. In deze LPG-gids kun je nagnoeg alle LPG-tankstations in het buitenland terugvinden.
Ook worden de GPS-codes voor de gaspompen in bijna heel Europa gegeven (de Balkan, Griekenland en Ierland uitgezonderd). De LPG-gids 2010 kost 24,95 en wordt onder meer verkocht door de ANWB en bij lpg-stations in Nederland en België. Voor 4,95 euro extra is er een digitale versie voor TomTom- en Garmin-navigatiesystemen.

Post to Twitter

Other links to this post

  1. Autogasrijders.nl » LPG gids Europa 2010 is beschikbaar

Autogasrijders.nl is powered by Wordpress | WordPress Themes