AUTO THEORIE OEFENEN VOORDAT JE DUURZAAM GAAT RIJDEN

Het belangrijkste van groen rijden is het bewust worden van de invloed die jij als automobilist hebt. Denk aan zuinig rijgedrag, zuinig rijden en natuurlijk de aanschaf van zuinigere voertuigen. Daarnaast kun je ook mensen in je omgeving stimuleren om zuinig te leren rijden. Maar wat als je je rijbewijs nog helemaal niet hebt? 

Ten eerste moet je je theorie examen gehaald hebben voordat je kunt afrijden. Het is vaak te adviseren om je eerst te richten op auto theorie oefenen voordat je daadwerkelijk begint aan rijlessen. Een paar tips voor het oefenen van je theorie: 

VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Hoewel deze tip als vanzelfsprekend lijkt, denken toch veel mensen dat ze het examen ‘eventjes’ kunnen halen. Dit valt in de praktijk erg tegen. Het slagingspercentage ligt namelijk niet erg hoog. Om dit te voorkomen moet je echt de boeken induiken met een goede instelling. Bedenk ook wanneer je het examen wilt doen. Dan kun op tijd reserveren. Het voordeel hiervan is dat je dan naar een bepaalde datum toewerkt. En niet alsmaar blijft uitstellen.

DE THEORIE ALS BASIS

Het is erg verleidelijk om te beginnen met het maken van oefen theorie-examens. Toch heeft dit vaak niet veel zijn als je de regels niet weet. Maak er geen gok werk van en begin eerst met de stof.

NEEM DE TIJD

Het zijn veel hoofdstukken om door te nemen. Dit kun je moeilijk in je hoofd stampen, neem er ruim de tijd voor. Denk aan enkele weken. Vergeet hierbij geen rust te nemen tussendoor. Zo kun je weer effectiever en makkelijker nieuwe informatie tot je nemen.

IN DE PRAKTIJK OEFENEN

Wanneer je buiten rondloopt, wees dan aandachtig voor je omgeving. Je ziet dan veel verschillende verkeerssituaties voorbij komen. Wie heeft er voorrang? Wat betekenen die verkeersborden precies?

LEER VAN FOUTEN

Tijdens het oefenen van je auto theorie examen merk je op welke punten je slechter scoort. Noteer deze punten en probeer dit vaker door te nemen. 

Deze tips gelden natuurlijk ook voor wanneer je voor je motorrijbewijs gaat. Wel natuurlijk eerst je motor theorie oefenen!