Buitengesloten, wat nu?

Stel je bent je sleutel kwijt en je kunt hierdoor je auto niet meer in. Wat moet je dan doen? Hoe kom je in je auto? Er zijn een aantal antwoorden op die vragen.  

 

Vroeger toen er nog geen internet was konden veel mensen de meeste problemen met hun auto zelf oplossen, of ze belde naar een bedrijf dat het voor hun op kon lossen, maar dan moesten ze vaak wel heel lang wachten. Tegenwoordig als je problemen hebt met je auto kan je snel je telefoon pakken en het antwoord opzoeken. Er zijn genoeg plekken op het internet waar ze de informatie hebben staan om jouw met je probleem te helpen. Je zoekt snel even “blog auto’s” en je krijgt antwoord. Vervolgens lees je een stappenplan en dan ben je zo van het probleem af van een buitengesloten auto. Wat als je een keer op keer auto problemen krijgt waar er geen internet is en ook geen bereik? Voor zulke situaties is het altijd wel handig als je in ieder geval de basis van een auto repareren weet. Gelukkig heb je in Nederland overal bereik en zal deze situatie niet snel voorkomen. 

 

Buiten je auto gesloten 

Er zijn een aantal dingen die je kan doen als je buiten je auto bent gesloten. Als je auto op loop afstand van je huis staat kan je een reserve sleutel halen. Als je geen reserve sleutel hebt is het handig om het te laten dupliceren, zodat als jij in deze situatie komt je voorbereid bent.  

 

Als je toch in zo een situatie komt en je hebt geen reserve sleutel, of je auto staat niet op loopafstand van je huis. Dan is het heel verstandig om een bedrijf te bellen. Zij sturen dan een monteur naar jouw auto toe. De monteur maakt dan jouw auto met zo min mogelijk schade open. 

 

Wat je vooral niet moet doen is zelf de ruiten kapot proberen te slaan. Het is namelijk gevaarlijk, omdat je gewond kan raken door het glas, daarnaast komt er glas op straat en in jouw auto te liggen. Als de ruit kapot is moet jij hem ook nog laten maken wat geld kost. De ruit zelf inslaan zorgt voor meer problemen dan dat het een oplossing is.