Chiptuning Audi laten verzorgen? Houdt hier rekening mee

Ben jij in het bezit van een Audi en ben jij aan het kijken naar de mogelijkheden van een chiptuning Audi? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de belangrijkste onderwerpen op dit gebied zodat je achteraf geen spijt zult krijgen voor het maken van een verkeerde beslissing. Het chiptunen van je auto kan namelijk consequenties voor de lange termijn hebben waardoor het goed is om dit artikel aandachtig door te nemen. Aanvullende vragen? Stel deze altijd aan de specialist voordat je besluit aan chiptuning Audi te doen.

Wat heb je aan chiptuning Audi?

Elke motor van een Audi is voorzien van een Electronic Control Unit (ECU). De ECU zorgt voor diverse handelingen. Hierbij kun je denken aan:

  • Het regelen van het toerental;
  • Het regelen van temperatuur;
  • Zorgen voor de juiste dichtheid;
  • Het regelen van de gaspedaal;
  • Zorgen voor de accuspanning.
  • En nog veel meer.

 

Mocht jij in het bezit zijn van een turbomotor, dan zal de motor ook laaddruk meenemen. 

 

Al deze gegevens worden vervolgens opgeslagen door een of meerdere chips. Tijdens een chiptuning Audi wordt de chip geoptimaliseerd waardoor de prestaties worden verhoogd. Hierdoor is jouw Audi in staat om aangenamer en vlotter te kunnen rijden.

De kosten voor het tunen

Ben jij van plan om je auto te willen chiptunen? Dan wil je natuurlijk de prijs weten voordat je besluit om dit daadwerkelijk te gaan doen. Om deze reden is het goed om altijd van tevoren een prijsopgave aan te vragen. De prijs is namelijk sterk afhankelijk van het model Audi dat jij bezit. Het advies is tevens om diverse offertes op te vragen met daarbij de prestaties die geleverd kunnen worden. Op basis hiervan kun jij zowel prijs als kwaliteit met elkaar vergelijken waardoor je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken. Je wilt immers voorkomen dat iemand de verkeerde instellingen installeert op de chips van jouw prachtige Audi.

Ervaringen van mensen

Het is ook goed om stil te staan bij de ervaringen van mensen als het gaat om chiptuning Audi. Als je op het internet leest zijn enorm veel mensen enthousiast over chiptuning Audi. Veel mensen denken alleen dat de prestaties van de motor in het kader van snelheid worden geoptimaliseerd, maar dat is niet alleen zo. Door het chiptunen zorg je er ook voor dat de auto beter in staat is om om te gaan met benzine. Hierdoor kun jij zuiniger rijden wat je uiteindelijk ook geld zult besparen. Let op, het is wel goed om dit mee te geven bij het tunen zelf. Je kunt de chip namelijk zodanig aanpassen naar jouw persoonlijke wensen. 

 

Tot slot is het ook nog goed om te melden dat snelheid niet maximaal opgeschroefd kan worden. Elke motor heeft namelijk een veiligheidsmarge vanuit de fabriek. Deze marge wordt tijdens het chippen volledig benut voor de optimale prestatie. Meer dan de veiligheidsmarge is dan ook niet mogelijk bij EQ Performance.