Het huren van een aanhanger

Er kunnen zich vele situaties voordoen waarin een aanhanger goed van pas kan komen. Als u spullen weg wilt brengen naar de sloop, of als u nieuwe meubels ophaalt bij die ene meubelwinkel. Wat de reden ook mag zijn het huren van een aanhanger kan erg handig zijn. In deze blog wordt gekeken naar de punten waarop gelet moet worden tijdens het huren van een aanhanger. Er wordt in het bijzonder gekeken naar het huren van een aanhanger in Wageningen.

Een aanhangwagen

Als u gebruik wilt maken van een aanhanger of aanhangwagen dan zijn er een aantal punten van belang. Ten eerste heeft u natuurlijk een auto nodig met een trekhaak. Deze kunt u laten installeren op uw eigen auto. U kunt er ook voor kiezen om een auto met trekhaak te huren of te lenen van familie of vrienden. Als u een aanhanger achter uw eigen wagen zet dan is het van belang dat deze wel hetzelfde kenteken heeft als uw eigen auto. Dit dient een geldig en wit kentekenplaat te zijn. Ook hier zal dus goed op gelet moeten worden.

Verschillende soorten aanhangers huren in Wageningen

Er zijn verschillende soorten aanhangers te huren. Als maatstaf wordt een bedrijf uit Wageningen genomen die zelf ook aanhangers verhuurt. Als u een aanhanger in Wageningen wilt huren in Wageningen dan zijn hier vier opties beschikbaar. Zo zijn er open aanhangers maar ook dichte aanhangers. Aanhangers met twee wielen maar ook aanhangers met dichte wielen. Een veelvoorkomende aanhangwagen voor de kleine klusjes is de open enkelas. Deze aanhanger heeft twee wielen en is geschikt voor gewichten tot de 580 kg. Deze aanhanger is voornamelijk geschikt voor meubels en niet voor zand of stenen. Er is echter ook de tandemans. Deze aanhanger heeft vier wielen en heeft mede hierdoor een aanzienlijk hoger laadvermogen. Zo ligt die bij de tandemans rond de 1230 kg. De tandemans is in tegenstelling tot de enkelas wel geschikt voor het vervoeren van zand en stenen. Zowel de tandemans als de enkelas zijn ook dicht verkrijgbaar. Hier zal echter meer voor betaald moeten worden mocht deze gehuurd worden in Wageningen.