OPLEIDING RIJINSTRUCTEUR; WAT ZIJN DE MOTIVATIES EN ERVARINGEN.

Een rijinstructeur worden, niet veel mensen denken eraan maar iedereen die een rijbewijs heeft kent er in ieder geval één. Mijn rijinstructeur heeft mij goed door het traject heen geloodst. Ik slaagde bij de eerst poging voor mijn theorie, en voor mijn praktijk en was natuurlijk heel blij. Dus waarom zou je geen opleiding tot rijinstructeur volgen?

Maar wie zijn deze helden van de weg? Waarom hebben zij ervoor gekozen om de opleiding tot rijinstructeur te volgen? Dit heb ik voor jullie uitgezocht. Zelf ben ik in gesprek gegaan met een aantal van hen en heb ik ze gevraagd over hun ervaringen, motivatie om te beginnen, en hun carrière als rijinstructeur door te zetten.

Motivaties om een rijinstructeur te worden te volgens waren voor Daniel heel simpel, “Wie houdt er nou niet van de hele dag lekker in een mooie auto rijden en mensen wat bijbrengen?”. Daniel werk al meer dan 6 jaar voor Firstt en is inmiddels ROSO en RIS-gecertificeerd. Dus toen ik aan hem de vraag stelde over ‘carrière’ antwoorde hij simpel, “Die is er zeker”. Hij heeft een mooi begin gemaakt en bouwt inmiddels serieus aan zijn ervaring en kennis. Dit doet hij met passie en nu door veel met Faalangst leerlingen te werken. Hij haalt veel energie uit het samen overwinnen van de angst en natuurlijk het laten slagen van zijn leerlingen. Hij heeft hier veel positieve ervaring mee en kijkt uit naar wat de toekomst hem nog gaat brengen.

Een ander succesverhaal is Floris. Hij is als jonge jongen begonnen met het werken als rijinstructeur, hij was 22. Toen ik hem vroeg waarom hij was begonnen antwoorde hij eerlijk dat hij niet precies wist wat hij wilde maar dat werken als rijinstructeur wel hem een prima tussenstop leek. Nu werkt hij al 4 jaar voor Firstt en heeft hij het erg naar zijn zin. Vooral alle positieve reacties die hij krijgt over hoe hij mensen goed kan helpen motiveren hem om dit werk nog wel even te blijven doen.