Voordelen van elektrisch leasen

Wie zich aan het oriënteren is op een (nieuwe) auto, komt er al snel achter dat er een heel ruim aanbod is. Niet alleen van auto’s maar ook door de manieren van aanschaf van een auto. De keuzes lopen uiteen van tweedehands kopen bij een particulier tot het afsluiten van een leasecontract door te kiezen voor een occasion leasen. De afgelopen jaren zit elektrisch leasen enorm in de lift, door de velen voordelen die hierbij komen kijken. De redenen waarom mensen massaal kiezen voor elektrisch leasen vind je hier!

Bijtelling

De overheid stimuleert elektrisch rijden om ervoor te zorgen dat steeds meer consumenten hiervoor kiezen. Dit doen zij in de vorm van bijtelling. Dit geldt voor consumenten die zakelijk rijden maar hun auto ook prive gebruiken. Wanneer je kiest voor elektrisch rijden betaal je hier minder bijtelling over. De komende jaren wordt deze bijtelling echter verhoogd, dus over een paar jaar verdwijnen deze voordelen. Het is daarom gunstig om niet al te lang te wachten met de beslissing om elektrisch te gaan leasen.

Besparing in rijden en onderhoud

Niet alleen voor de bijtelling levert elektrisch leasen je een voordeel op, ook op andere fronten zijn er winsten te behalen. Zo zijn de kosten voor stroom een stuk lager dan die voor benzine, waardoor je veel bespaart met rijden. Ook onderhoudskosten van een elektrische auto liggen lager dan die bij benzineauto’s. Andere financiële voordelen die je hebt wanneer je besluit te gaan voor elektrisch leasen zijn vrijstelling van BPM en motorrijtuigenbelasting. 

Milieueffecten

Tot slot is elektrisch leasen natuurlijk beter voor het milieu dan wanneer je een benzine auto rijdt. Door elektrisch te leasen draag je dus bij aan een betere toekomst voor alle generaties na ons. Dit geldt tevens ook voor bedrijven die werknemers stimuleren om elektrisch te rijden. Voor (potentiele) klanten is het aanzicht van een wagenpark voor met elektrische auto vaak toch een positieve binnenkomer. 

Elektrisch leasen kan je op diverse manieren. Zo kun je zakelijk leasen, waarbij  je afhankelijk van het aantal kilometers dat je privé rijdt bepaald hoeveel bijtelling je betaald.